ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

Τι να δείτε

Το Poseidon Palace είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τόσο τις διακοπές σας όσο και μικρές εξορμήσεις στον Όλυμπο, στα Τέμπη αλλά και σε άλλους μοναδικής ομορφιάς τόπους.


12 ΘΕΟΙ

Όλυμπος


Είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Η ψηλότερη κορυφή Μύτικας, που σημαίνει «μύτη», ανέρχεται σε 2.919 μέτρα ύψος (9.577 πόδια). Είναι μία από τις υψηλότερες κορυφές της Ευρώπης και η υψηλότερη της Ελλάδας. Στην ελληνική μυθολογία το βουνό θεωρήθηκε ως το «σπίτι των θεών».
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Δίον


Το Δίον είναι ένας δήμος γνωστός για τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο. Ο Δίας τιμήθηκε στην αρχαία πόλη του Δίου, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά της Κατερίνης και 65 χιλιόμετρα βόρεια της Λάρισας.
ΚΑΣΤΡΟ

Πλαταμώνας


Το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα κάστρα του ελληνικού χώρου. Βρίσκεται στις νοτιοανατολικές υπώρειες του Ολύμπου, σ’ ένα λόφο πάνω από τη θάλασσα, θέση από την οποία ελέγχεται ο συντομότερος δρόμος που συνδέει, από την αρχαιότητα, τη Μακεδονία με τη Θεσσαλία. Το Κάστρο είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ηράκλειας (ή Ηράκλειο).
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Μετέωρα


Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.